ZELFLIEFDE

Gepubliceerd op 8 november 2021 om 21:35

Een ietwat persoonlijker stukje.

Terug komen van een burnout betekent vooral voor jezelf zorgen, van jezelf houden , jezelf accepteren en hartsverlangen volgen....

En accepteren dat het een steeds veranderend proces is. 

Zelfliefde 

Toen ik na een rumoerige periode weer mezelf bij elkaar probeerde te rapen was zelfliefde een terugkerend item. 

Ik kwam er achter dat ik een stuk slechter voor mezelf zorgde dan voor andere. 

Mijn hartchakra bleek zelfs overactief. 

Ik moest meer van mezelf gaan houden en dan zou ik ook beter voor mezelf gaan zorgen. Een ongrijpbaar iets want.... 

HOE DAN?

Ik worstel altijd met mijn gewicht maar vind mezelf verder best wel oke. 

Ik weet dat ik lief en zorgzaam ben (meestal ; ) Ik vind mezelf niet dom, ik ben geen leugenaar maar dit soort dingen heeft schijnbaar toch weinig met zelfliefde te maken. Langzaam aan kwam ik erachter wat zelfliefde wel inhoudt.

Zelfliefde is jezelf aanwennen dagelijks tijd voor jezelf te nemen. Je grenzen leren kennen en ze daarna ook durven stellen. 

Jezelf kennen, weten wat je sterke en mindere kanten zijn. Lief zijn voor jezelf wanneer je iets "verprutst" want dat doen we echt allemaal. Juist ook tegen jezelf zeggen "wauw, dat heb ik toch maar even gefixt".Zelfliefde gaat erom dat je keuzes gaat maken die passen bij je hartsverlangen. Dat je het pad gaat volgen dat jou energie geeft. Ook als dat betekent dat je minder geld gaat hebben, je leven gaat omgooien of mensen gaat loslaten. 

Je bent in dit leven maar 1 ding verplicht. 

Dat is voor jezelf zorgen en van jezelf houden. Zoals tijdens dit traject tegen mij werd gezegd;

"Jij alleen kan jou emmer met liefde vullen zodat hij niet leeg gaat wanneer je zelf eens wat liefde uitdeelt." Deze wijze les leerde ik vooral van de zelfchallenge die Story of a growing lotus op facebook deelt en en de prachtige affirmatie van Jolanda Vrijhoeven die ze deelt op Vol Liefde Leven en de gesprekken die ze met me aan ging.  

De affirmatie van Jolanda vindt je hier:

https://youtu.be/id_QOEgX-eo

Hopelijk maakt het een stukje zelfzorg bij je wakker. En ga beide dames zeker volgen op facebook wanneer je hier meer mee aan de slag wil.

Wil je meer balans in je chakra's krijgen, een blokkade opheffen of weten waar je precies vast loopt? Stuur me een bericht via het contact formulier.

Ik wens jullie licht en liefde. 

X

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.