Werking AardbeienkwartsNaam steen:   AARDBEIENKWARTS

Kwarts die zijn kleur dankt aan het ijzerhoudende Hematiet. In aardbeienkwarts zie je de insluitsels altijd zitten. De kleur varieert van roze tot  rood.

Lichamelijke werking:

De steen werkt aardend. Dus je komt met beide benen op de grond.De steen verminderd daardoor been,- en rugklachten maar ook de buikspieren en organen (vooral de darmen,(loslaten))  in dit gebied hebben baat bij de helende werking van deze steen. De steen werkt positief op het hartgebied dus ook longen en het hart hebben baat bij het dragen van deze steen. Hij versterkt een algeheel welbevinden en maakt hierdoor het lichaam sterker en veerkrachtiger. Hematiet werkt helend bij bloedziekten. 

Geestelijke werking:

De steen is aardend en helend. Om deze reden helpt hij piekeren tegengaan. De steen brengt vrede, rust en balans. Hij maakt vrolijk en blij. Door dat je , je meer op je binnenwereld gaat richten houdt je negativiteit buiten de deur. De steen bevordert een gevoel van overvloed in jezelf. Dit doet hij door Liefdevol onderliggende problemen naar boven te brengen. 

Spirituele werking: 

De kleur van de kwarts maakt duidelijk dat hij vooral past bij de onderste chakra’s. Door de hematiet kleurt de steen roze tot rood en werkt hij aardend. De steen ondersteunt het openen van het sacraal chakra. Aardbeienkwarts brengt kosmische liefde, voel hoe het universum je omarmt en je alle liefde geeft die je nodig hebt. De steen ondersteunt astraal reizen en helpt je liefdevol de blokkades op te heffen die in andere levens zijn opgelopen. De steen trekt liefde aan en versterkt je aura.

Chakra: 

Aardbeienkwarts werkt vooral op de 1e , 2e en 4e chakra (stuit, sacraal en hart chakra)

Sterrenbeeld:

-

Ontladen/reinigen: 

alle stenen kunnen in hematiet split gereinigd worden en in bergkristal split worden opgeladen. Aardbeienkwarts  kun je afspoelen onder een lauw warme kraan (5 minuten) om te ontladen en dan opladen in (vol) maanlicht.

(De steen kan ook in zonlicht opgeladen worden maar zal dan verkleuren.)