Werking AgaatNaam steen:   AGAAT

Agaat kan er in alle kleuren zijn maar de felle kleuren: fel roze, blauw, rood, etc. zijn geverfd.

Wanneer een geode een kleur in de “schil” heeft of in de eventuele kwarts dan is het geverfd. 

Lichamelijke werking:

Agaat versterkt immuunsysteem en zenuwstelsel. Werkt positief op hart en bloedvaten en stimuleert de stofwisseling. De steen is geschikt bij blaasproblemen. Het is een zachte , rustige energie die een positieve werking op de baarmoeder heeft en groei stimuleert , Het is een beschermende steen daarom past hij goed bij zwangerschappen. Witte agaat bevorderd borstvoeding en beschermd moeder en kind tijdens de bevalling. 

Geestelijke werking:

Agaat werkt kalmerend, geeft een veilig en beschermd gevoel en zorgt voor emotionele rust en balans.geeft zelfvertrouwen en zelfacceptatie.hij laat je helder in jezelf kijken, laat je afstand nemen van de zaken om je heen en helpt je zo objectiever en te kijken en geeft overzicht. Helpt je om doelen te stellen en hier ook voor te gaan. Persoonlijke groei gaat zeker gebeuren wanneer je deze steen een langere tijd draagt. 

Spirituele werking: 

Omdat de steen een hele zachte werking heeft is het goed deze langer te dragen. Witte Agaat verwijdert negatieve energie en blokkades. De steen werkt aardend.  

Chakra: 

1e (stuit) en 7e (kruin)

Sterrenbeeld:

Tweelingen en schorpioen. 

Ontladen/reinigen: 

Alle stenen kunnen in hematiet split gereinigd worden en in bergkristal split worden opgeladen.

Agaat kun je ook ontladen door 5 minuten onder lauw water af te spoelen en kan opgeladen worden in (vol) maanlicht.