Werking Groene AventurijnNaam steen:  Groene Aventurijn

(groene kwarts)

Lichamelijke werking:

Fysiek stilt het de pijn, werkt ontstekingsremmend en werkt op de ogen, het zenuwstelsel, en bindweefsel. het kan stotteren verminderen en helpt bij blozen. 

Het heeft een positief effect op het hart en de bloedvaten, de bloeddruk en het cholesterol gehalte, helpt bij allergische reacties en bij huidaandoeningen zoals bijvoorbeeld eczeem, acne, couperose en psoriasis.

Het kan stress gerelateerde klachten zoals hoofdpijn en migraine verlichten en nachtmerries verminderen.

Geestelijke werking:

De steen geeft troost, tolerantie, inlevingsvermogen, enthousiasme, geduld en helpt bij het bedenken van oplossingen.

Het zorgt ook voor communicatie met het hart, bevordert besluitvaardigheid, assertiviteit en creativiteit en kalmeert woede, ergernis en irritaties. 

Zoals wel meer Silicaten absorbeert het elektromagnetische straling en beschermt hij tegen milieuvervuiling en bijvoorbeeld wateraders.

Door de groene kleur is de steen rustgevend, het zorgt ervoor dat er gestopt wordt met het malen van gedachten en brengt een goede nachtrust.

Spirituele werking: 

Groene Aventurijn brengt balans in de emotionele, fysieke en spirituele lichamen zodat je terugkeert naar de natuurlijke harmonie.

Laat leven vanuit spirituele liefde, zorgt voor een goede balans in het vrouwelijke en mannelijke en geneest binding- en verlatingsangsten.

Omarm vernieuwing, groei en verandering met deze liefdevolle steen.

Helpt voorspoed en geluk aantrekken. 

Chakra: 

4e chakra (het hart chakra)

Sterrenbeeld:

-

Ontladen/reinigen: 

Alle stenen kunnen in deze hematiet split gereinigd worden en in bergkristal split worden opgeladen.

Aventurijn kun je ook simpel ontladen en reinigen door 5 min. in lauw (stromend) water te wassen en opladen in (volle) maanlicht.

 

Reinig stenen altijd goed voor het eerste gebruik. Dit kan perfect met deze Palo Santo Sticks.