Werking JadeNaam steen:   JADEÏTE

Wanneer men spreekt over Jade bedoelen ze meestal jadeite.De andere is nefriet Jade. Nefriet jade wordt vrij veel gevonden maar Jadeite komt bijna alleen voor in Myanmar, Rusland, Mexico en Guatemala.

Witte Jade is meestal mens gemaakt. 

Let op. een massage roller van Jade voor 4 euro is niet mogelijk. Jade is vaak zwaarder dan het eruit ziet. 

Lichamelijke werking:

Jadeite is een sterk ontgiftende steen. vandaar dat deze steen veel gebruikt wordt voor massage stenen, rollers en gua sha. De steen brengt verschillende systemen van het lichaam in balans. Helende steen die goed is voor de nieren, en helpt o.a. tegen nierstenen en galstenen. Werkt helend op de darmen, brengt ze tot rust, ondersteunt herstel van darmontstekingen en helpt bij maagproblemen. Darmproblemen kan op energetisch niveau betekenen dat je het moeilijk vindt dingen los te laten. 

Geestelijke werking:

Jadeite zorgt voor harmonie en evenwicht en helpt om je om negatieve emoties los te laten. Bevordert zelfliefde en zachtheid. Jadeite stimuleert het bedenken van allerlei ideeën en geeft de energie en daadkracht om het ook uit te voeren. 

Spirituele werking: 

Reinigt de verbindingen met de spirituele wereld en werkt op het hartgebied. Hierdoor krijg je meer liefde, tolerantie en zachtheid naar jezelf en andere. Rustgevend. 

Chakra: 

4e chakra (hart)

Sterrenbeeld:

Weegschaal & Stier

Ontladen/reinigen: 

alle stenen kunnen in hematiet split gereinigd worden en in bergkristal split worden opgeladen maar de Jadeïte kun je ontladen onder 5 min. lauw stromend water en opladen in maanlicht.