Werking OpaalNaam steen:   OPAAL

Opaal komt voor in 4 verschillende typen. Niet allemaal zijn ze even duur. Het opaal met de vele kleurschakeringen is is een edelopaal en duurder. De herkomst van de naam is niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk komt het van het sanskriet "upala".Dit betekent waardevolle steen. Het kan ook van Opalus komen. Het latijn voor juweeltje of edelsteen.

Lichamelijke werking:

Opaal werkt zuiverend en versterkt het zelf genezend vermogen van het lichaam. Opaal werkt positief op de vochthuishouding , op de werking van de hersenen en bijnieren. 

Geestelijke werking:

Opaal werkt vooral op je zonnevlecht en maakt vrolijk en actief. Opaal maakt creatief en brengt de kunstenaar in je naar boven. Opaal beschermd je voor negatieve emoties van andere en helpt je dicht bij jezelf te blijven. Opaal helpt je om je emoties te doorgronden en hier mee te leren dealen. 

Spirituele werking: 

Edelopaal reinigt het aura en repareert de gaten.

Opaal werkt energetisch zuiverend en maakt wijs en tevreden. Opaal versterkt je 6e zintuig en brengt handen, hoofd en hart samen. 

Chakra: 

Alle, maar vooral de zonnevlecht. (3e chakra)

Sterrenbeeld:

-

Ontladen/reinigen: 

alle stenen kunnen in hematiet split gereinigd worden en in bergkristal split worden opgeladen. Opaal kun je opladen met maanlicht. Opaal bestaat voor een groot deel uit water(soms wel 20%)  en is erg broos. Het kan snel aangetast worden door chemicaliën, zepen, cremes en dat soort dingen. Hij kan hierdoor van kleur en vorm veranderen. In de zon kan hij uitdrogen en zijn glans verliezen. Vaak kun je opaal met een vochtig doekje weer mooi maken, maar ben er voorzichtig mee.