Werking Palo SantoNaam:   Palo Santo (Heilig Hout)

Palo Santo wordt veelvuldig gebruikt in Midden,- en Zuid Amerika.

Al eeuwenlang is het gebruikelijk voor Maya’s en Sjamanen om dit hout te gebruiken en ook de Inca’s kende het hout genezende krachten toe. 

 

Palo Santo heeft een positieve rustgevende invloed op de geest en helpt stress verminderen. Wanneer Palo Santo gebrand wordt verlicht het de sfeer in de kamer en helpt het spanning , angsten en negatieve gevoelens tegen gaan. De geur verbeterd de concentratie en focus.

Het is een prettige geur om te branden bij Yoga en meditatie.

huisdieren kalmeren bij de geur van Palo Santo.

 

Palo Santo wordt door Sjamanen traditioneel gebruikt bij verkoudheid, griep,astma,hoofdpijnen, onstekingen (zoals reuma, fibromyalgie, etc) ,buikpijn en ondersteunend tegen bepaalde vormen van kanker. 

 

Je kunt Palo Santo chips aansteken in een abalone schelp (of vuurvast schaaltje) en zo ,als wierook de geur door je huis laten verspreiden.Let op dat wanneer je een chip aansteekt je ook echt het midden van het stokje laat gloeien anders gaat hij zo weer uit. 

Wanneer je de geur dagelijks verspreid door het huis zal de sfeer lichter en warmer blijven. Sommige mensen vinden de geur erg sterk dus begin met 1 chip per keer branden. De stokjes zijn sneller op dan wierook. Je doet niets verkeerd. dit hoort zo. 

Je hebt er ook hars of etherische olie van om de geur door je huis te verspreiden. 

 

Je kunt van de chips ook thee trekken.

1 chip is voldoende. Laat het kookwater terug koelen naar 80 graden voor je het op schenkt en laat dan 3 minuten trekken. Let op dat je maar 3 kommen per dag drinkt tenzij anders voorgeschreven door een therapeut. (Dit telt voor alle kruiden en groene thee soorten.) 

De thee kalmeert het zenuwstelsel en versterkt het immuunsysteem. 

Hierdoor bevordert het herstel na ziekte. 

 

Palo Santo komt ook voor in de vorm van amuletten, mala’s en schijven. Soms zijn ze nog ingelegd met edelstenen.

Deze steek je dus niet aan. 

Een mala is bedoeld voor gebed en affirmaties, een schijf is bedoeld om op je te leggen tijdens meditatie of healing of  onder je kussen te leggen voor de nacht . De amuletten zijn gemaakt om zo bij je te dragen.

Palo Santo bij je dragen beschermt tegen kwade invloeden. Om deze reden hebben kinderen ze vaak in hun bezit. Kinderen die veel nachtmerries hebben krijgen vaak een Palo Santo mee naar bed om ze te beschermen. 

 

Palo Santo komt van de Bursera Graveolens (familielid van wierook,- en mirre boom)De gevallen takken worden geoogst, dit om de boom niet te beschadigen maar ook omdat de geur pas na enkele jaren vrij komt. sommige stokken rijpen 4 tot 10 jaar. 

Alle Palo Santo wordt met de hand bewerkt en met respect(en vaak ritueel) behandeld. Om deze reden zijn de prijzen van Palo Santo vrij hoog maar maakt ieder stuk uniek en het ruikt nog lekker ook.  

 

Reinig stenen altijd goed voor het eerste gebruik. Dit kan perfect met deze Palo Santo Sticks.