Aarden

Gepubliceerd op 21 december 2021 om 20:58

AARDEN

Wat is aarden en hoe doe je het in hemelsnaam?
(Check de woordspeling ; )

Wanneer je veel piekert, wanneer je vaak het gevoel hebt dat de drukte om je heen te veel wordt , je kan dan zelfs duizelig worden of oorsuizen krijgen e.d.,
Wanneer je steeds voorbij gaat aan je eigen gevoelens of je eigen grenzen, wanneer je het gevoel hebt weinig contact met je (onder)lichaam te hebben of erg koude voeten hebt zijn dit allemaal tekenen dat je niet goed geaard bent. Ook veel dagdromen en vooruit plannen passen niet in het nu en bij geaard zijn.

Maar hoe doe je er iets aan?

Het begint met je basis houding.
Sta met beide benen stevig op de grond, je voeten recht onder je heupen, dus een klein beetje van elkaar af.Draai je tenen niet zichtbaar maar wel voelbaar naar binnen zodat je jouw energie bij jezelf houdt en andere er buiten houdt.Zet je knieën niet op slot maar houdt ze ligt gebogen, laat je stuit en billen naar beneden zakken. Een rechte rug, kin iets naar binnen en kruin omhoog. Ontspan schouders en je gezicht (vooral kaken).
Probeer een rustige ademhaling te gebruiken maar adem diep uit. Je mag er best wat geluid bij maken.
Door deze houding maak je contact met de aarde en laat je energie afvloeien.
Probeer hier heel de dag door aan te denken. Tijdens je werk, tijdens het tandenpoetsen of het koken. Net zo vaak en lang tot je deze houding automatisch aan neemt.

Zorg voor regelmatig echte ontspanning.
Tv kijken telt maar zelden als echte ontspanning. Het prikkelt veel en laat je niet echt in het moment zijn. Je zit in het moment en de emotie van de persoon waar je naar kijkt.
Denk meer aan een hobby, een rustige wandeling, massage, meditatie of ademhalingsoefeningen , etc

Dan zijn er nog verschillende manieren om jezelf te aarden. Niet alle methodes zijn passend voor iedereen.Je moet zelf je weg hier in vinden en doen wat bij je past.
Google weet veel verschillende manieren maar ik zet er hier al een paar op een rijtje.

Koop een fles biologische sesamolie van een euro of 6, warm een beetje op in een bakje (niet te heet). Smeer jezelf van top tot teen in, en dan bedoel ik ik echt van kruin tot je voetzool.
Pak een boekje, ga 15 minuten zitten wachten en ga dan lekker ontspannen douchen.

Ook bij onrustige kinderen kun je dit doen maar let op dat de voeten erg glad zijn en dat je de olie echt maar licht warm maakt. Bij jonge kinderen is 9 min. Voldoende. Babys worden glibberig dus is het niet aan te raden ivm val gevaar.

Ga op blote voeten in de natuur wandelen. Voel het gras, de modder, de takjes en kijk om je heen naar de hoge bomen. Haal diep adem en verwonder jezelf over al het moois.
Sowieso zijn voet massages, meditaties, voetzoolreflex therapie goede manieren om te aarden.

Doe geleide meditaties die speciaal zijn om te aarden.Op You Tube vindt je er een heleboel. Heb je dit nog nooit gedaan zoek er dan vooral 1 uit die maar kort duurt. Meditatie is ècht oefenen.

Tip; headspace ,guide to meditation geeft veel korte oefeningen voor beginnende mediteerders.

Koud douchen of in koud water zwemmen zet je terug in het hier en nu.
Zo ook met schrik reacties. Maar ja, om nou aan je partner te vragen om je regelmatig te besluipen is ook zo wat. :)

Draag een hematiet , septarie, jaspis of obsidiaan om je in het hier en nu te houden.

Aarden brengt je dicht bij jezelf, bij jouw wensen en verlangens en helpt je , jouw pad te volgen.

Zorg voor jezelf voordat je voor een ander zorgt.

Aloha

X

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.