Edelsteen vormen

Gepubliceerd op 1 april 2022 om 12:18

Wanneer een edelsteen uitgehakt wordt of gevonden wordt is deze ruw.  Een ruwe steen heeft krachtigere energie dan een getrommelde steen. Toch wil dit niet zeggen dat een getrommelde steen slechter of minder goed is. Getrommelde stenen zijn vaak prettiger om mee te dragen in je zak of aan een sieraad. De vormen waarin stenen worden geslepen hebben meestal ook een betekenis of energetische waarde. Hieronder leg ik kort uit wat de vormen betekenen. 

 

 

 

 

Trommelstenen.

Een klein glad steentje wordt ook wel een trommel steen genoemd. Deze naam komt van de methode die gebruikt wordt waardoor de steentjes glad worden. Door het trommelen gaan de scherpe kantjes weg en komen kleuren vaak mooier naar voren. Deze steentjes zijn geschikt om in je zak mee te dragen (of zelfs in je BH te stoppen ;) en daarom ook wel zaksteentjes genoemd. 

 

Buddha of engel.

Je hebt de stenen die geslepen worden als Buddha of engel. Dit heeft vooral veel te maken met geloof en wat jou het gevoel van reinheid, puurheid ,licht en liefde geeft. Omdat wij in de westerse wereld vaak opgegroeid zijn met het beeld van engelen en er in energetische wereld wordt gesproken over licht gidsen en aartsengelen kiezen wij vaak eerder voor een engeltje. Het is vooral belangrijk dat jij hier een gevoel van pure liefde of waardering voor hebt. 

 

Van sommige vormen is de betekenis soms niet helemaal duidelijk. 

 

Hart

Een hart vertegenwoordigd met zijn afbeelding de liefde. Liefde voor anderen, voor jezelf of de universele liefde die overal om ons heen is. Een steen in de vorm van een hart kan helpen je hartchakra te openen, helemaal wanneer de steensoort zelf ook past bij het 4e chakra (hart). Maar het is natuurlijk ook mooi om zo'n steen te geven aan iemand waarvan je houdt.

 

Duif

De duif staat voor vrede, innerlijke berusting, vrede met jezelf en vrede met de wereld om je heen. Boosheid kan worden losgelaten, rust en thuiskomen in jezelf mag worden gevonden. Leer vertrouwen hebben in de wereld om je heen en durf te verbinden met jezelf. 

 

Dolfijn

Een dolfijn staat voor speelsheid en blijheid. De vorm kan helpen je innerlijk kind te helen, zeker wanneer de steensoort ook nog past bij je 2e of 3e chakra. De dolfijn beweegt makkelijk en soepel door het water en zou overleden zielen begeleiden tijdens de overgang naar de andere wereld. De vorm zou kunnen helpen om je makkelijker door emoties heen te bewegen en troost bieden bij het verlies van een dierbare. 

 

Maansikkel

Een steen in de vorm van een maansikkel staat voor vrouwelijke energie, voor mee gaan met het tij en voor “oogsten wanneer de tijd rijp is”. Geduld, warmte, vruchtbaarheid, wijsheid, de oudere vrouw en moeder natuur. Zoals de zon staat voor vrolijkheid en blijheid staat de maan voor rust en bezinning. 

 

Bol

Een bol staat voor balans. De steen straalt zijn krachten aan alle kanten gelijkwaardig uit hierdoor lijkt hij meer kracht te geven en rolt door het bestaan zonder al te veel horten of stoten. Wanneer je een gouden driehoek of andere steen in de ruimte legt om te reinigen kun je om deze reden ook kiezen voor bolvormen in plaats van ruwe stenen. 

 

Kubus

Een kubus staat voor mannelijke energie en helpt je aarden. Je krijgt de moed om te doen wat je moet doen en je pad door te zetten. Hij geeft bescherming en laat de hogere chakra’s beter doorstromen door je trilling naar een hoger niveau te tillen. Om deze reden kan de kubus goed gebruikt worden bij mediamieke gaven of meditatie. 

 

Piramide

Een piramide komt vaak voor en is al duizenden jaren oud. Een piramide trekt de energie om zich heen naar binnen en stoot deze bovenlangs krachtiger weer uit. Een piramide is van binnen krachtig en rustgevend, je voelt je er veilig. Om deze reden wordt er nu nog veel gemediteerd in piramides. Een piramide kan gebruikt worden in een ruimte waar met energie gewerkt wordt maar kan ook bijvoorbeeld onder een bed geplaatst worden of onder een bureau. Let wel op dat de steensoort past bij het doel en dat je niet een te grote piramide onder bijvoorbeeld een kinderbed zet. 

 

Dodecaëder ster

Een dodecaëder ster brengt alle energie van buiten samen in het midden van de ster. Deze ster brengt alle wijsheid in je samen. Hij wordt veel gebruik om het hogere in jezelf te openen, je mediamieke gaven te versterken en past bij verschillende rituelen. De ster kun je gebruiken om je spirituele pad te vinden dmv meditatie. Je kunt onder de ster gaan zitten/liggen of hem op je schoot nemen. De ster verhoogt je trilling.

 

Spiraal

De spiraal staat symbool voor je levenspad volgen, leren loslaten en de reis van je innerlijke wereld volgen tot de ziel naar buiten kan treden. Hij geeft verdieping in je levenscyclus. Hij laat je zien welke lessen je geleerd hebt en eventueel nog moet leren. De spiraal is een krachtig meditatie middel maar kan ook ingezet worden bij stervensbegeleiding. 

 

Je ziet vaak de term knuffelsteen voorbij komen maar wat is dat nu eigenlijk?

 

Een knuffelsteen is een steen die je geeft of bij je draagt ter herinnering aan iets. Vooral stenen die lichaamswarmte overnemen zijn prettig maar iedere steen is hier in principe geschikt voor. Je koopt een steen bijvoorbeeld om je kind eraan te herinneren hoeveel je van hem of haar houdt wanneer jij op reis moet. Je kind kan deze steen dan bij zich dragen als een dierbare, positieve herinnering. Vandaar dat de term knuffelsteen vaak vooral bij symbolische vormen zoals harten wordt gebruikt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.