ADHD & ASS Kan voeding helpen?

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 13:58

Wist je dat bij mensen met ADHD en ASS aangetoont is dat ze vaak ook een andere darmflora hebben?

Deze werkt meestal minder gunstig.

Vaak is er bijvoorbeeld meer proprionzuur in de darmen te vinden. Dat is een korte-keten-vetzuur dat gunstige eigenschappen heeft maar bij overvloed ,negatief werkt op het metabolisme, immuunsysteem, de gen expressie en verminderde plasticiteit  van synapsen. (Zenuwcellen kunnen de boodschappen minder makkelijk door geven) Kinderen die hoger scoren op een objectieve darmklachten vragenlijst,score gemiddeld ook hoger op de ATEC  (ass klachten lijst)

Zowel kinderen met ADHD en ASS blijken lager gehalte aan bifidobacteriën en faecalibacteriën te hebben en juist een hoger gehalte van de ongunstige clostridium-soorten. Vaak nemen de ernst van de klachten af na een antibioticakuur omdat dan clostridium soorten ook verminderen. Helaas groeien deze zonder behandeling weer terug.

Ook hebben mensen met ADHD en ASS vaak bepaalde afwijkingen in de bloedwaarden zoals verhoogt vitamine B6 of juist verminderd vitamine A.

Mensen met ADHD en ASS hebben vaak ook meer last van allergie, reageren sterker op geraffineerde suiker, glutenhoudende granen en koemelkeiwit.

ADHD en ASS zijn anders werkende hersenen dus wanneer je de darmflora van je kind in orde brengt en de vitaminen tekorten aanvult wil natuurlijk niet zeggen dat de ADHD of ASS verdwijnt. Echter kun je wel de prikkelgeleiding verbeteren, vermoeidheid aanpakken ,angst en stress verminderen en agressie aanpakken.

 

Bron; poepdokter junior

 

Over dit onderwerp is nog veel meer te vertellen. Een dieet en aanvullingen moet eigenlijk altijd op maat gemaakt worden.wanneer je meer wil weten over dit onderwerp kun je me een pb sturen of een afspraak inplannen.

Ga niet zelf zomaar dokteren want het betekent niet dat dit precies jou tekorten of overschotten zijn. Ga naar een erkend therapeut of naar je huisarts en laat eventueel bloedonderzoeken doen.

 

Aloha,

 

X  Angèle

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.