Shungiet

Gepubliceerd op 27 januari 2022 om 14:07

Waarom is shungiet zo hot?

Shungiet uit Karelië, de locatie in Rusland waar de hoogste kwaliteit shungiet vandaan komt. De steen dankt zijn naam aan een klein dorpje genaamd Shunga, waar de steen voor het eerst werd ontdekt.

Shungiet Bollen

Shungiet bollen zijn niet alleen mooi ter decoratie, ze dienen meerdere doelen. Ze bieden bescherming tegen elektromagnetische en geopathische stressoren. Door hun vorm zijn bollen zeer geschikt voor kristalgenezing en meditatiepraktijken. En ze brengen harmonie en balans in de energie in een kamer en in het lichaam van een persoon.

 

Het is noodzakelijk te vermelden dat zowel gepolijste als ongepolijste Karelië Shungiet zwarte vlekken op uw kleding en huid kunnen achterlaten. De reden hiervoor is een hoge hoeveelheid koolstof in de samenstelling van Shungiet. Het is dus een natuurlijke eigenschap van het mineraal en kan een extra verificatieteken zijn van de echtheid van het product. Je kunt de shungiet voorwerpen voorzichtig wassen onder warm stromend water. Dit is vooral belangrijk voor hangers of andere voorwerpen met gaatjes waar na de productie van shungiet stof op kan achterblijven. Shungiet trekt ook vuil aan. Om deze reden is wassen dus ook verstandig.Laadt de shungiet producten na het wassen op door ze gedurende een paar uur in zon,- of maanlicht te plaatsen.

Ruwe shungiet chips geven nog veel meer koolstof af, maar dat is niet echt een probleem. Je gebruikt ruwe shungiet hoofdzakelijk voor het verminderen van elektro vervuiling, het absorberen van radiatie en het verbeteren van Feng Shui in woon- en kantoorruimtes. Je kunt de shungiet in het transparante potje laten zitten met afgesloten deksel, of in een sierlijk bakje doen en buiten bereik van kleine kinderen of dieren neerzetten.

 Wat maakt Karelië Shungiet zo bijzonder?

De populariteit van Karelië Shungiet is voor een groot deel te danken aan zijn hoge koolstof gehalte met unieke structuur die bestaat uit fullerenen, een uiterst zeldzame chemische binding van koolstofatomen. Fullerenen worden beschouwd als een van de krachtigste antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen de effecten van vrije radicalen en andere negatieve en schadelijke invloeden in onze omgeving. De bolvormige moleculen van fullerenen in shungiet maken het tot een van de meest effectieve middelen voor persoonlijke bescherming, genezing en waterzuivering. Elite Shungite is het type shungite met het hoogste koolstofgehalte, met het grootste aantal fullerenen en is dus het meest effectieve type.

 

Wat zijn de voordelen van het gebruik van Karelië shungiet?

In onze moderne wereld wordt shungiet op grote schaal gebruikt op verschillende gebieden, waaronder in de zware industrie, landbouw, geneeskunde en spirituele praktijken. De beroemde eigenschappen van shungiet die het over de hele wereld populair maken zijn onder andere waterzuivering en bescherming tegen de ons omringende elektromagnetische velden (EMF) en 5G straling (ook wel millimeter golven of MMW genoemd). Daarnaast kan shungiet geopathische stress en spanning neutraliseren en ondersteunt het de helende eigenschappen van het menselijk lichaam en spirituele healing. Al deze eigenschappen dragen bij aan de steeds groeiende populariteit van shungiet.

 

Shungiet classificatie

Shungietstenen kunnen worden onderverdeeld in drie types, afhankelijk van het gehalte aan koolstof dat ze bevatten:

Type I: Ook wel Elite Shungiet genoemd, heeft een koolstofgehalte van meer dan 90% en een zwart of zilverachtig oppervlak. Met een soort glas glans.

Type II: Bevat 50-90% koolstof en heeft een zwart of grijsachtige kleur.

Type III: Bevat 30-50% koolstof en is zwart van kleur.

 

Aloha Mohala

 

Shungiet is een zeer krachtige reinigende steen die negativiteit afvoert.

De steen trekt vuile deeltjes aan en wordt om deze reden al eeuwenlang gebruikt om drinkwater te zuiveren. Karel de grote begon hier al mee. Er wordt gezegd dat het kremlin een ruimte heeft waar de wanden bekleed zijn met edel shungiet om te ontgiften. Dit is vanuit het kremlin nooit bevestigd. Meerdere militaire ziekenhuizen hebben wandkleden met shungiet hangen. Edel shungiet wordt alleen in Rusland gevonden. Edel shungiet is de "zuiverste"vorm van shungiet. Deze kun je gebruiken in je drinkwater. Bij andere Shungiet weet je niet zeker wat de andere bestanddelen zijn en kun je het dus beter niet in je drinkwater gebruiken. Edel shungiet heeft de krachtigste werking maar ook andere shungiet is sterk reinigend.  

 

Lichamelijke werking:

Shungiet heeft een reinigende en ontgiftende werking op het lichaam. Hij stimuleert het lichaam om te genezen. Vooral bij griep en verminderde weerstand.Shungiet heeft een ontstekingsremmende functie en helpt tegen allergieën.  

Geestelijke werking:  Het is een kalmerende steen die werkt tegen stress en vooral ondersteuning kan bieden bij spanningshoofdpijn.Het is een troostende steen die helpt trauma en verdriet los te laten. Ondersteunt rouwverwerking en helpt je, jezelf weer terug te vinden.

Spirituele werking: Shungiet helpt de chakra’s te harmoniseren en in balans te brengen.De steen helpt je tijdens meditaties je verleden te helen of je toekomst zonder angst tegemoet te gaan maar is ondertussen juist ook sterk aardend. De steen heeft een sterk absorberende werking van negatieve energieën en biedt krachtige bescherming tegen straling.    

Chakra: 1e chakra (stuit)

Past bij alle sterrenbeelden.  

Ontladen/reinigen:Alle stenen kunnen in hematiet split gereinigd worden en in bergkristal split worden opgeladen. Shungiet verdraagt water minder goed afspoelen om te ontladen is prima. Om het water te zuiveren zul je na een tijd nieuwe moeten halen, de regel is ongeveer 20 gram op 1 liter water, na een half jaar is deze verzadigd. Shungiet kan worden opgeladen in zon of maanlicht.

Omdat Shungiet letterlijk vuil en bacteriën aantrekt is het verstandig om deze 1 maal per week met kokend water te reinigen.

Shungiet blijft ook gepolijst altijd een klein beetje koolstof afgeven. Dragen op een wit shirt is dus niet verstandig. Deze deeltjes kunnen geen kwaad

Gebruik dus alleen edel (elite,type 1) shungiet in je drinkwater.

 

Er is nog zoveel meer te vertellen, er is wetenschappelijk al zoveel bewezen en ze zijn nog druk aan het onderzoeken. Maar als je nu nog geen fan bent? :)

 

https://www.aloha-mohala.nl/zoeken?q=Shungiet

 

Aloha,

 

X Angèle

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.